Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Αύξηση-ρεκόρ για τους έμμεσους φόρους

Ο νέος προϋπολογισμός δεν κρύβει εκπλήξεις. Απλώς επιβεβαιώνει τους φόβους που εδώ και καιρό ήθελαν την έμμεση... Αύξηση-ρεκόρ για τους έμμεσους φόρους φορολογία και τις δημόσιες επιχειρήσεις να σηκώνουν το βάρος του. Η νέα αύξηση της έμμεσης φορολογίας κατέχει μια δυσάρεστη και ατιμωτική πρωτιά: είναι η μεγαλύτερη που έχει γίνει ποτέ στην ιστορία της Ελλάδας! Η αύξηση του ΦΠΑ και η εξίσωση του ΕΦΚ πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης πυροδοτούν κύμα ανατιμήσεων στην αγορά....
Οι έμποροι επιμένουν ότι είναι απαγορευτική οποιαδήποτε αύξηση του ΦΠΑ, όταν μάλιστα έχουν προηγηθεί δυο συνεχόμενες αυξήσεις εντός του έτους. Οι Έλληνες καταναλωτές δεν θα μπορέσουν να αντέξουν το βάρος κι άλλης αύξησης του ΦΠΑ, αφού ήδη ο οικογενειακός προϋπολογισμός τους έχει τιναχθεί στον αέρα. Ορκωτοί λογιστές στις ΔΕΚΟ Την ίδια ώρα, το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ορκωτούς λογιστές για τις ΔΕΚΟ προκειμένου να περικόψει δαπάνες 800 εκατομμυρίων ευρώ.

Τη δουλειά έχει αναλάβει η εταιρία «Grant Thorton Ορκωτοί Λογιστές» έναντι 20.910 ευρώ. Η εταιρία θα συγκεντρώσει, θα κωδικοποιήσει και θα αναλύσει τα χρηματοοικονομικά στοιχεία επιλεγμένων ΔΕΚΟ, για να παραδώσει το πόρισμα της σε ένα μήνα από την ανάθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τρoμακτικό

Σαρωτικο

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ