Κυριακή, 21 Νοεμβρίου 2010

Ελευθερία ή μαντήλες... Διαφημιστική καμπάνια δεξιού πολιτικού κόμματος στην Ελβετία

Γυμνά εμφανίστηκαν νεαρά μοντέλα στην λίμνη της Ζυρίχης στην Ελβετία στο πλαίσιο διαφημιστικής καμπάνιας ενός δεξιού πολιτικού κόμματος στην Ελβετία.

Η παραγωγή αυτής της εκστρατείας με τις γυμνές κοπέλες δημιουργήθηκε για να δείξει την αντίθεσή τους απέναντι στους μουσουλμάνους και την αντίθετη διαφορά φιλοσοφίας στην ελευθερία του ανθρώπου. Για να το πετύχουν αυτό προβάλουν τις νεαρές ξανθές Ελβετίδες στα καθαρά νερά της λίμνης της Γενεύης, με μια φωτογραφία στην οποία εμφανίζονται μουσουλμάνες - πιθανόν στην Αλβανία- να κολυμπούν φορώντας μαντίλες στο...
βρόμικο νερό μιας θάλασσας.
Η εκστρατεία έχει ως στόχο να προειδοποιήσει την Ελβετούς το τι θα μπορούσε να συμβεί στη χώρα, εφόσον επιτραπεί μεγαλύτερη μετανάστευση.

Η εκστρατεία γίνεται σε μια περίοδο που οι Ελβετοί ετοιμάζονται να ψηφίσουν ένα νόμο σύμφωνα με τον οποίο όσοι μετανάστες διαπράττουν σοβαρά εγκλήματα πρέπει να απελαύνονται αυτομάτως.

Η διαδικτυακή καμπάνια παρήχθη από το Λαϊκο Κόμμα της Ελβετίας SVP, το μεγαλύτερο στο κοινοβούλιο και συνάμα τη μεγαλύτερη πολιτική δύναμη της χώρας.

Η πρώτη εικόνα δείχνει τα οπίσθια τεσσάρων νεαρών γυναικών που κρατιούνται χέρι χέρι στα ρηχά της λίμνης της Ζυρίχης.

Η δεύτερη εικόνα δείχνει μια ομάδα ηλικιωμένων γυναικών, πιθανότατα Αλβανίδες ή Βόσνιες , φορώντας μαντίλα, που κάνουν μπάνιο σε λασπωμένα νερά.

Η εκπρόσωπος του SVP είπε στη Βρετανική Ντέιλι Τέλεγκραφ ότι η αμφιλεγόμενη καμπάνια είχε δημιουργηθεί από τους ακτιβιστές της Wohlen, δυτικά της Ζυρίχης, και δεν αναμένεται να εκδοθεί σε εθνικό επίπεδο.

Πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το 54% των Ελβετών θα ψήφιζε υπέρ του μέτρου, ενώ το 43% εναντίον του.

Το ομοσπονδιακό Υπουργείο Δικαιοσύνης έχει προειδοποιήσει ότι μια θετική ψήφος στις 28 Νοέμβριου θα μπορούσε να φέρει την Ελβετία σε σύγκρουση με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, η οποία απαγορεύει τις διακρίσεις βάσει της φυλής, του χρώματος, θρησκείας ή εθνικότητας..


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τρoμακτικό

Σαρωτικο

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ