Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2010

Ανεστάλη η απεργία της ΠΝΟ

Ένα βήμα προς την εκτόνωση του αδιεξόδου στην ακτοπλοΐα και την εξεύρεση κοινά αποδέκτης λύσης στο θέμα των αμοιβών των ναυτεργατων έγινε σήμερα.

Η ΠΝΟ ανέστειλε την
νεα 48ωρη απεργία που αποφάσισε χθες (με ψήφους 11 υπέρ και 4 κατά) και πλέον εχει ξεκινήσει ο απόπλους των πλοίων.


Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Δευτέρας ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Γιάννης Διαμαντίδης ανακοίνωσε την πολιτική επιστράτευση των ναυτεργατών.

«Δυστυχώς η αδιαλλαξία των δύο πλευρών και η επίδειξη κοινωνικής ανευθυνότητας οδήγησαν σε νέο αδιέξοδο και συνέχιση της απεργίας. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να δημιουργείται αφενός επείγουσα κοινωνική ανάγκη και ιδιαιτέρως στη δημόσια υγεία εξαιτίας των ελλείψεων σε ιατροφαρμευτικό υλικό και αφετέρου να στερούνται τις ιατρικές υπηρεσίες οι ευπαθείς ομάδες του νησιωτικού πληθυσμού μας. Και φτάσαμε στην ακραία κατάσταση οι νεκροί να μην μπορούν να μεταφερθούν από και προς τα νησιά μας για να ταφούν», τόνισε ο υπουργός.


Ο κ. Διαμαντίδης δήλωσε επίσης ότι «η καταστροφική βάση της παραγωγής των νησιών μας, η νέκρωση κάθε ακτοπλοϊκή συγκοινωνίας από και προς τα νησιά μας δεν φαίνεται να ήταν ικανά να αποτρέψουν τους εμπλεκόμενους να συζητήσουν και να βρουν μια αποδεκτά κοινή λύση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τρoμακτικό

Σαρωτικο

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ