Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Σαρωτικές αλλαγές σε Δημόσιο και ΔΕΚΟ - Ξεπουλιώνται τα περιφερειακά αεροδρόμια

Σαρωτικές αλλαγές στο Δημόσιο τομέα αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο συνεδρίασε υπό τον Γιώργο Παπανδρέου. Στο επίκεντρο του Υπουργικού βρέθηκαν οι εισηγήσεις των υπουργών Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου και Περιφερειακής Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.
Μεταξύ άλλων, αποφασίστηκε η κατάργηση της Αγροφυλακής (σώμα που ιδρύθηκε επί ΝΔ) και η μετάταξη των υπαλλήλων της σε...
 δασικές υπηρεσίες, η συγκρότηση υπηρεσιακού συμβουλίου που θα εξετάσει πόσους υπαλλήλους έχει ανάγκη η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και η κάλυψη αναγκών άλλων υπουργείων από τους υπόλοιπους.

Επίσης, η μετάβαση των 5.416 εποχικών πυροσβεστών σε καθεστώς πενταετούς θητείας με την επωνυμία Επικουρικοί Πυροσβέστες, αντί του ισχύοντος μέχρι τώρα καθεστώτος των 8μηνων συμβάσεων.

Εξετάστηκε η άμεση αναδιάρθρωση του ΟΣΕ και των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης ο Υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου προέβη σε πλήρη ενημέρωση για την πορεία της οικονομίας, ενώ έθεσε και τους προς επίτευξη στόχους του κάθε υπουργείου για το επόμενο τρίμηνο.

Ο υπουργός Οικονομικών έδωσε σε κάθε συνάδελφό του ένα χαρτί με... οδηγίες για όσα πρέπει να γίνουν τις επόμενες 90 μέρες. Νομοσχέδια, δράσεις, πρωτοβουλίες, περικοπή δαπανών, μείωση σπατάλης, όλα όσα πρέπει να γίνουν σε κάθε υπουργείο έχουν αποτυπωθεί στο χαρτί που έδωσε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου.

Ο πρωθυπουργός δεν προχώρησε τελικά στην τοποθέτηση ενός μόνο συντονιστή, ο οποίος θα είχε την ευθύνη να «τρέξει» όσα πρέπει να γίνουν μέχρι τον Δεκέμβριο για να εξασφαλιστεί η 4η δόση του δανείου από την τρόικα. Αντ' αυτού, υπάρχουν πολλοί συντονιστές, οι οποίοι για όσα θα γίνουν τις επόμενες 100 μέρες θα λογοδοτούν μόνο στον πρωθυπουργό και στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Θόδωρο Πάγκαλο.

Σε κάθε υπουργείο, υπεύθυνοι θα είναι οι οικονομικοί διευθυντές τους, προκειμένου να ελέγχουν τις δαπάνες. Και όπου δεν υπάρχουν, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου προθυμοποιήθηκε να δώσει εντολή σε εξειδικευμένα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών να αναλάβουν αυτό το ρόλο.

Στην ομιλία του, ο Γιώργος Παπανδρέου δεν είπε κάτι διαφορετικό από άλλες φορές. Εστίασε όμως στην αντίθεση που καταγράφεται με τον Ιρλανδό πρωθυπουργό, να παραμένει στη θέση του, να λαμβάνει μέτρα και να αναλαμβάνει το πολιτικό κόστος και με τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή να δραπετεύει, όπως είπε, από τις ευθύνες του.

Στο μεταξύ, κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, καταγράφηκε επίσης η μεγάλη ικανοποίηση για την πορεία της περαίωσης. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, τώρα έχουν βεβαιωθεί 890 εκατομμύρια ευρώ και στα ταμεία του κράτους έχουν μπει 453 εκατ. ευρώ.

Επίσης, επαναβεβαιώθηκε η απόφαση ότι τα περιφερειακά αεροδρόμια θα δοθούν σε ιδιώτες, στο πλαίσιο των αποκρατικοποιήσεων.

Στο υπουργικό Συμβούλιο αποφασίστηκε και η διάλυση της Αγροφυλακής.

Η διάλυση της αγροφυλακής και η μετάταξη των υπαλλήλων της σε δασικές υπηρεσίες, η συγκρότηση υπηρεσιακού συμβουλίου που θα εξετάσει πόσους υπαλλήλους έχει ανάγκη η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και η κάλυψη αναγκών άλλων υπουργείων από τους υπόλοιπους,καθώς και η μετάβαση των 5.416 εποχικών πυροσβεστών σε καθεστώς πενταετούς θητείας με την επωνυμία Επικουρικοί Πυροσβέστες, αντί του ισχύοντος μέχρι τώρα καθεστώτος των 8μηνων συμβάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τρoμακτικό

Σαρωτικο

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ