Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2010

Ιρλανδία: Την άμεση διάλυση του κοινοβουλίου ζητά η αντιπολίτευση


Την άμεση διάλυση του κοινοβουλίου και τη διεξαγωγή γενικών εκλογών ζήτησε σήμερα ο ηγέτης του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος της Ιρλανδίας.

"Είναι ουσιαστικής σημασίας να έχουμε μια νέα εκλεγμένη κυβέρνηση το ταχύτερο δυνατό", δηλώνει ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος Ίμον Γκίλμορ σε ανακοίνωσή του που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του κόμματος και σημείωσε: "Εγώ θα προτιμούσα μια διάλυση του κοινοβουλίου σήμερα και τη διεξαγωγή γενικών εκλογών το ταχύτερο δυνατόν βάσει του νόμου...
 Αυτό θα επιτρέψει την εκλογή μιας νέας κυβέρνησης έως τα μέσα του Δεκεμβρίου".

Παράλληλα ο εκπρόσωπος για τα οικονομικά του κόμματος Φαν Γκέιλ δήλωσε λίγο νωρίτερα ότι η ιρλανδική κυβέρνηση θα έχει δυσκολίες να επιβιώσει για το χρονικό διάστημα που χρειάζεται για την ψήφιση, τον ερχόμενο μήνα, του προϋπολογισμού για το 2011, μετά την απειλή δύο ανεξάρτητων βουλευτών, στους οποίους η κυβέρνηση στηρίζει την πλειοψηφία της στο κοινοβούλιο, να μην την υποστηρίξουν.

Ο Μάικλ Νούναν δήλωσε ότι το κόμμα του θα συζητήσει αύριο αν θα την υποστηρίξει ή όχι. "Δεν έχουμε προς το παρόν μια θέση. Είμαστε σκορπισμένοι σε όλη τη χώρα στις εκλογικές μας περιφέρειες. Θα έχουμε μια συνάντηση αύριο και θα συζητήσουμε αυτά τα θέματα", δήλωσε ο Νούναν τηλεφωνικώς στο Ρόιτερ. "Μου φαίνεται, καθώς προχωρούν τα πράγματα, ότι θα είναι δύσκολο για την κυβέρνηση να συνεχίσει μέχρι την ημέρα του προϋπολογισμού και ότι ίσως το καλύτερο πράγμα θα ήταν να διεξαχθούν άμεσα εκλογές", προσέθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τρoμακτικό

Σαρωτικο

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ