Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

«Η κρίση κρύβει ευκαιρίες», αλλά για ποιους;

ΓΙΑ τους μαυραγορίτες. Τους δωσίλογους. Για τα κοράκια. Για τους άπληστους και τους φαταούλες. Για όσους συνηθίζουν να πατάνε επί πτωμάτων.
ΟΤΑΝ ακούω απ' το(ν) στόμα τους αυτή τη φράση-κλισέ, νιώθω σαν να με βρίζουν. Σαν να υποτιμούν τη νοημοσύνη μου. Κοινώς: με περνάνε για χοντρομαλάκα. Για μεγάλο κορόιδο μιλάμε.
ΓΙΑ ποιους κρύβει ευκαιρίες η κρίση;....
Για όσους δημιουργούν και έχουν καινοτόμες ιδέες; Για όποιον δουλεύει σκληρά και μεθοδικά; Οχι βέβαια! Τεράστιες ευκαιρίες υπάρχουν στην κρίση μόνο για τους αεριτζήδες, τους τοκογλύφους, τους cashάδες, για τα αρπακτικά...
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ πότε θα καταρρεύσουμε για να 'ρθουν και ν' αγοράσουν όλα τα «φιλέτα» για ένα κομμάτι ψωμί. Οπως συνέβαινε στην Κατοχή. Οχι μόνο τα «φιλέτα» του κράτους, αλλά και τα ιδιωτικά. Των επαύλεων της Μυκόνου μη εξαιρουμένων...
ΓΙ' ΑΥΤΟ δεν κινείται τίποτα στην αγορά ακινήτων... Γιατί περιμένουν τα κοράκια την κατάρρευση και ξερογλείφονται. Υπάρχουν κάποιοι που 'χουν αραγμένα έξω πολλά λεφτά και μπορούν να περιμένουν όσο χρειαστεί υπομονετικά. Για να εμφανιστούν στο σωστό timing που θα 'χουμε εξαντληθεί και να μας δαγκώσουν κανονικά. Στο λαιμό. Και να μας πιουν το αίμα με το καλαμάκι.
ΕΙΝΑΙ κάποια τυπάκια εκεί έξω, αυτοί που αποκαλούν «επενδυτές», «αγορές» κ.ο.κ., που 'χουνε πάρα πολλά λεφτά. Μιλάμε, μπορούν ν' αγοράσουν την Ελλάδα για πλάκα! Ετσι, για να κάνουν εντύπωση στην γκόμενα. Μόνο που αυτοί είναι ευρωφονιάδες (κατά το: δραχμοφονιάδες) και δεν δίνουν του αγγέλου τους νερό. Καραδοκούν πάνω απ' το μνήμα με μια τανάλια για να βουτήξουν το χρυσό δοντάκι του πεθαμένου. Τι να λέμε τώρα...
ΟΤΑΝ επαναλαμβάνουν αυτή τη χυδαία κλισέ φράση πως «η κρίση κρύβει ευκαιρίες» είναι σαν να μου λένε: «Είσαι ηλίθιος, ανεγκέφαλος στούρνος. Τόσες μεγάλες ευκαιρίες περνάνε μπροστά σου και δεν τις πιάνεις απ' τα κέρατα, ρε άχρηστε!». Και καλά να το λένε σε μένα... Πιάνω τ' αχαμνά μου και τους ψιθυρίζω δυο φωνηεντάκια για τη μανούλα τους που, ως γνωστόν, ασκεί με τεράστια επιτυχία το αρχαιότερο επάγγελμα του κόσμου. Τολμάνε όμως και το αραδιάζουν μες στα μούτρα στους νέους και στις νέες: ότι «είναι γεμάτη ευκαιρίες η κρίση, απλώς εσείς είστε μαλακισμένα και δεν αξίζετε δεκάρα τσακιστή»...
ΠΡΑΓΜΑΤΙ κρύβει τεράστιες ευκαιρίες η κρίση: Για εκείνους που 'χουν φυγαδέψει δισεκατομμύρια ευρώ μαύρου χρήματος στο εξωτερικό... Αμα μας ρίξουν στην υποτιμημένη ευρωδραχμή θα 'χουν νόμισμα σκληρό και θ' αγοράζουν ό,τι γουστάρουν. Τζάμπα πράγμα! Αργά ή γρήγορα οι όποιοι κυβερνώντες θ' αναγκαστούν, για να επιστρέψει πίσω και να κινηθεί το μαύρο χρήμα στην εγχώρια αγορά, να νομιμοποιήσουν τα «πλυντήρια» που όλα τα ξεπλένουν και τα παραδίδουν λευκά και μοσχοβολιστά.
ΘΑ 'ΧΕΙ ανεπανάληπτες ευκαιρίες αυτή η κρίση. Οχι όμως για σένα και για μένα, που θα μας αναγκάσουν να πουλήσουμε το σπίτι μας στη μισή τιμή απ' ό,τι το αγοράσαμε. Για κάποιους μελλοντικούς ξένους επενδυτές, που θα 'χουν εδώ εργασιακό κόστος 30-50% μικρότερο, σίγουρα θα παρουσιαστούν ενδιαφέρουσες ευκαιρίες. Ιδιαίτερα αν το χρεοκοπημένο κράτος μας αρχίσει να πουλάει για «τρεις και εξήντα» τα «ασημικά» του.
ΒΕΒΑΙΩΣ αυτή η κρίση είναι... δημοκρατική. Αγγίζει πλούσιους, φτωχούς και μεσοαστούς. Ρουλέτα είναι. Οποιος, ας πούμε, επένδυσε όλα τα λεφτά που είχε σε ακίνητα εισοδήματος, τώρα όχι μόνο δεν μπορεί να τα νοικιάσει ή να τα πουλήσει, αλλά πρέπει να πληρώνει «φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας». Κι άμα έχει ξεμείνει εντελώς από μετρητά ο... πρώην μεγαλοεισοδηματίας, αυτός πρώτος θα «σκοτώσει» τα ακίνητά του για να τ' αρπάξει το πρώτο κοράκι σε τιμή ευκαιρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τρoμακτικό

Σαρωτικο

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ