Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Ανακαλύφθηκε το απολίθωμα γιγάντιου πιγκουίνου

Στις αρχές του μήνα ανακοινώθηκε η απίθανη είδηση του τίτλου. Το απολίθωμα έχει σχεδόν το διπλάσιο ύψος από τους σημερινούς πιγκουίνους και ανακαλύφθηκε στο Εθνικό Πάρκο Παράκας του Περού από έναν περουβιανό φοιτητή. Το απολίθωμα το οποίο μελετήθηκε από αμερικανούς επιστήμονες και σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά ο πρόγονος του σημερινού πιγκουίνου, ο οποίος ζούσε πριν από 36 εκατ. χρόνια, είχε ύψος γύρω στα 1,6 μέτρα και φτέρωμα σε χρώμα κόκκινο-καφέ και γκρι, διαφορετικό από το μαύρο - άσπρο που έχουν οι πιγκουίνοι της εποχής μας.
 Ο πρόγονος του πιγκουίνου, με την επιστημονική ονομασία Inkayasu paracasensis (σημαίνει ο "βασιλιάς του νερού") και με το παρατσούκλι "Πέτρος", έζησε στην ύστερη Ηώκαινο περίοδο πριν από 36 έως 41 εκατ. χρόνια. Διέθετε ένα μακρύ και ευθύ ράμφος, πολύ μεγαλύτερο από τους σύγχρονους πιγκουίνους. Η παρουσία των καλοδιατηρημένων φτερών πάνω στον σχεδόν πλήρη σκελετό που βρέθηκε, δείχνει ότι τα φτερά εμφανίστηκαν πολύ νωρίς στην εξέλιξη των πιγκουίνων. Μέχρι τώρα οι επιστήμονες δεν γνώριζαν τίποτε για τα φτερά και τα χρώματά τους στους αρχαίους πιγκουίνους.
.                                                                                 ΠΗΓΗ: http://aoratoireporter.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τρoμακτικό

Σαρωτικο

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ