Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

ΣΑΤΕ: Μνημόνιο συνεργασίας Ελλάδας - Αιγύπτου

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των κατασκευαστικών εταιρειών Ελλάδας και Αιγύπτου, για την από κοινού ανάληψη έργων στις δυο χώρες, αλλά και σε χώρες της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής, υπογράφηκε στο πλαίσιο της 7ης Μικτής Διϋπουργικής Επιτροπής (ΜΔΕ) που συνεδρίασε στην Ελλάδα, υπό την προεδρία του υφυπουργού Εξωτερικών Σπύρου Κουβέλη.


Εκ μέρους της Ελλάδας το Μνημόνιο υπέγραψε ο πρόεδρος του ΣΑΤΕ Γιώργος Βλάχος, ενώ από πλευράς Αιγύπτου, ο Υφυπουργός Διεθνούς Συνεργασίας, αρμόδιος για θέματα συνεργασίας με τις χώρες της Δυτικής Ευρώπης και την Ε.Ε. Mustafa Abdou Mohamad Eissa.

Σύμφωνα με το Μνημόνιο ο ΣΑΤΕ και η Αιγυπτιακή Ομοσπονδία Κατασκευαστών (Egyptian Federation for Building and Construction Contractors) της Αιγύπτου, αναλαμβάνουν πρωτοβουλία να φέρουν κοντά τους κατασκευαστές των δυο κρατών, διοργανώνοντας συναντήσεις, σεμινάρια και ημερίδες, όπως και κοινές επισκέψεις σε έργα που κατασκευάζονται στις δυο χώρες, με αντικειμενικό σκοπό την εμπέδωση πνεύματος συνεργασίας για την από κοινού ανάληψη έργων στο μέλλον, ιδίως στους τομείς της οικοδομής, των οδικών έργων, γενικότερων έργων υποδομής και έργων τηλεπικοινωνιών.

Στην κατεύθυνση αυτή ο ΣΑΤΕ και η Ομοσπονδία Κατασκευαστών Αιγύπτου θα ανταλλάσσουν πληροφορίες για τα μέλη τους και τις δυνατότητες προώθησης κοινών δράσεων.

Με την υπογραφή και αυτού του Μνημονίου ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εργασίες της 7ης ΜΔΕ, που αφορούν στη συνεργασία των δύο χωρών στους τομείς των επενδύσεων, του τουρισμού, της ενέργειας (φυσικό αέριο, πετρέλαιο, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας), των κατασκευών, των νέων τεχνολογιών (πληροφορική-τηλεπικοινωνίες), των τραπεζικών υπηρεσιών, των μεταφορών (οδικές, θαλάσσιες, αερομεταφορές), του περιβάλλοντος, της διαχείρισης υδάτινων πόρων και υγρών αποβλήτων και, τέλος, της μορφωτικής και επιστημονικής συνεργασίας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τρoμακτικό

Σαρωτικο

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ