Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Στήνουν επεισόδια με μουσουλμάνους


Τα επεισόδια στις πλατείες Αττικής και Κοτζιά, που κατέληξαν σε συμπλοκές μεταξύ Ελλήνων και μουσουλμάνων, εγείρουν υποψίες ότι εντάσσονται σ’ ένα γενικότερο σχέδιο προκειμένου να «δοκιμαστούν» τα αντανακλαστικά των πολιτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικές αρχές εκτιμούν ότι, θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη σημασία στο γεγονός πώς μέσα σε 24 ώρες σημειώθηκαν τρία παρόμοια περιστατικά. Επισημαίνουν τις δηλώσεις Μπαγκίς που βρέθηκε στην Ελλάδα τις προηγούμενες ημέρες, αλλά και την έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην οποία αναφέρονται επιθέσεις κατά μουσουλμάνων....
Συγκεκριμένα, η έκθεση που αφορά στις θρησκευτικές ελευθερίες σε όλο τον κόσμο, αναφέρεται στην Ελλάδα σημειώνοντας την επίθεση κατά μουσουλμανικού τεμένους στη Ξάνθη, τους βανδαλισμούς σε τζαμί της Θράκης, όπως και στη διαμαρτυρία χιλίων μουσουλμάνων τον περασμένο χρόνο, όταν βεβηλώθηκε αντίτυπο του Κορανιού από αστυνομικό. Είναι αξιοσημείωτη η σύμπτωση ότι, σε ένα από τα τρία περιστατικά, αυτό της πλατείας Κοτζιά, υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας συνέλαβαν μικροπωλητή ο οποίος παρανόμως πουλούσε παπύρους με θρησκευτικές προσευχές. Και πάλι εντελώς… συμπτωματικά την ώρα που συνέτασσαν την έκθεση κατάσχεσης, ο μικροπωλητής άρχισε να φωνάζει ότι οι υπάλληλοι βεβήλωναν το κοράνι, με αποτέλεσμα πάλι… συμπτωματικά να μαζευτούν εκατοντάδες μουσουλμάνοι, και να φωνάζουν εξαγριωμένοι συνθήματα.

Όσοι παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις, θεωρούν ότι το προσεχές διάστημα θα έχουμε και άλλα περιστατικά αυτής της μορφής, και αυτό το αποδίδουν στην επικείμενη απόφαση για το τέμενος που θα γίνει στην Αθήνα. Οι μουσουλμάνοι, έλεγε ανώτερο στέλεχος της Ασφάλειας, έκαναν επίδειξη δύναμης με την προσευχή ταυτόχρονα σε 11 σημεία της πρωτεύουσας, και μάλιστα χωρίς άδεια από τον Δήμο και τις Πρυτανικές Αρχές καταλαμβάνοντας τον χώρο μπροστά από το Πανεπιστήμιο.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

γιατί Ελλήνων και Μουσουλμάνων; δεν υπάρχουν Έλληνες Μουσουλμάνοι; ενας Έλλην δεν δικαιούται να μήν είναι Χριστιανός και να ασπάζεται το Δωδεκάθεο παραδείγματος χάριν;

Τρoμακτικό

Σαρωτικο

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ