Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Συναγερμός στην αστυνομία για νέο χτύπημα!

Συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΛ.ΑΣ. καθώς υπάρχουν φόβοι για τρομοκρατικό χτύπημα. Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία έχει ήδη ζητήσει από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αυξημένα μέτρα φύλαξης σε ενδεχόμενους στόχους τρομοκρατών.
Μετά το δεκατετρασέλιδο μανιφέστο της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», το οποίο έχει πάρα πολλές ομοιότητες με κείμενα της «Σέχτας των Επαναστατών», οι αξιωματικοί του αντιτρομοκρατικού επιτελείου έχουν βάσιμες υποψίες πως οι τρομοκράτες προετοιμάζουν κάποιο χτύπημα. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες της «Espresso», ήδη έχουν ζητήσει από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. αυξημένα μέτρα φύλαξης σε πιθανούς στόχους τρομοκρατών.

Στην πρώτη γραμμή επικινδυνότητας βρίσκονται οι αστυνομικοί αφού τόσο η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» όσο και η οργάνωση «Σέχτα των Επαναστατών», η οποία έχει ήδη στο ενεργητικό της μια εκτέλεση αστυνομικού και μάλιστα της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, σε κάθε τους προκήρυξη «επιτίθενται» στα σώματα ασφαλείας. Από τα πυρά τους δεν εξαιρούνται οι δικαστικοί και οι πολιτικοί. Και στην τελευταία προκήρυξη της «Συνωμοσίας» οι συντάκτες της, με ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα, απειλούν για άλλη μία φορά ένστολους, εκπροσώπους της πολιτικής και δικαστικούς λειτουργούς.

«Κοινό μέτωπο»

Το έμπειρο μάτι των αναλυτών της Αντιτρομοκρατικής εντόπισε αμέσως τις εμφανείς ομοιότητες του μανιφέστου της «Συνωμοσίας» με τα κείμενα της «Σέχτας των Επαναστατών». Το γεγονός αυτό απλώς ενίσχυσε το συμπέρασμα των αξιωματικών του αντιτρομοκρατικού επιτελείου ότι τα μέλη των δύο οργανώσεων έχουν επαφές και σχέσεις: «...Ορισμένα κομμάτια του δεκατετρασέλιδου μανιφέστου σού δημιουργούν τη πεποίθηση πως τα έχει γράψει το ίδιο χέρι που είχε γράψει τα πρώτα κείμενα της “Σέχτας των Επαναστατών”. Μόνο... τυφλός δεν θα μπορούσε να εντοπίσει αυτές τις ομοιότητες» λέει χαρακτηριστικά στην «Espresso» αξιωματικός με απόλυτη γνώση των ερευνών για την τρομοκρατία.

Στην Αντιτρομοκρατική πάντως δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο οι δύο οργανώσεις να προετοιμάσουν ένα κοινό και μάλιστα εντυπωσιακό χτύπημα, σε μια προσπάθεια να δείξουν πως ηγούνται του λεγόμενου «ελληνικού αντάρτικου πόλης». Ενα τέτοιο χτύπημα θα ήταν μια δολοφονία -κάτι που φοβούνται ιδιαίτερα οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής- ή και ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο. Αλλωστε, δεν ξεχνούν ότι η «Σέχτα των Επαναστατών» έχει να «εμφανιστεί» από το περασμένο καλοκαίρι, οπότε δολοφόνησε στα σκαλιά του σπιτιού του τον δημοσιογράφο Σωκράτη Γκιόλια.

Επίσης, το αντιτρομοκρατικό επιτελείο εκτιμά ότι η «Συνωμοσία» διαθέτει την τεχνογνωσία να πραγματοποιήσει μεγάλο χτύπημα με παγιδευμένο αυτοκίνητο, όπως είχε κάνει στο παρελθόν δύο φορές η οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας». Στην περίπτωση αυτή εκτιμάται πως ο στόχος θα είναι κάποιο αστυνομικό τμήμα, ή κλούβα των ΜΑΤ, ή ακόμη και μοτοσικλετιστές της ομάδας «Δ», οι οποίοι συμμετέχουν στην καταστολή επεισοδίων και γι’ αυτό ίσως αποτελέσουν «εύκολο» στόχο για τους τρομοκράτες.

Μάλιστα, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι στα πρόσφατα μέτρα που έλαβε η αστυνομία για την πορεία του Πολυτεχνείου η ομάδα «Δ» δεν είχε καμία συμμετοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τρoμακτικό

Σαρωτικο

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ