Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Εκλογές τον Απρίλιο;

Παρά την πρωθυπουργική διακήρυξη “έχουμε μια καθαρή τριετία” και την λατρεία της τρόικας στην πολιτική σταθερότητα, η σεναριολογία για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών την άνοιξη έχει αναζωπυρωθεί.

Ο Παπανδρέου, όπως βεβαιώνουν συνομιλητές του, δεν θα ήθελε εκλογές με λίστα, γιατί τότε όλα τα στελέχη θα είχαν το άλλοθι να αδρανήσουν. Γιατί να δώσουν μάχη, αν δεν διεκδικούν την έδρα; Ετσι, ό,τι είναι να γίνει θα γίνει από τον Απρίλιο και μετά, ώστε να έχει παρέλθει το 18μηνο από τις προηγούμενες εκλογές.
Από εκεί πέρα, η κυβέρνηση πάσχει από συντονισμό, έλλειμμα συνοχής και αποτελεσματικότητας. Κατά συνέπεια φαίνεται από δύσκολο έως απίθανο ότι θα μπορέσει να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα με την τρόικα και να συγκρατήσει ισχυρούς κοινωνικούς κραδασμούς. Πολύ περισσότερο όταν στο βάθος προβάλλει η προοπτική της ελεγχόμενης χρεοκοπίας. Με αυτά τα δεδομένα, ο ΓΑΠ έχει αρκετούς λόγους να θέλει να παραδώσει τα κλειδιά της εξουσίας και να παρακολουθεί το χάος από απόσταση, ενδεχομένως και υπερατλαντική.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τρoμακτικό

Σαρωτικο

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ