Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Αργεντινή: Χωρίς το ΔΝΤ η διαπραγμάτευση του χρέους

Το αίτημα της Αργεντινής να διαπραγματευτεί το χρέος της, ύψους 7,5 δισ. δολαρίων, χωρίς τη μεσολάβηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ΔΝΤ δέχθηκε η «Λέσχη του Παρισιού».

Όπως ανέφερε η πρόεδρος της χώρας, Κριστίνα Κίρχνερ, σε διάγγελμά της που μεταδόθηκε από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση, «η "Λέσχη του Παρισιού" δέχτηκε τη θέση της Αργεντινής να διαπραγματευτεί το χρέος χωρίς την παρέμβαση του ΔΝΤ».
«Δεν θα υπάρξουν επιτροπές, τράπεζες, εταιρείες, ούτε σύμβουλοι», τόνισε η Κίρχνερ, σημειώνοντας ότι η επιστολή που έστειλε η «Λέσχη του Παρισιού» για το θέμα αυτό «μιλά για ρεαλιστική διαπραγμάτευση και εμείς συμφωνούμε».
«Οι συνθήκες και οι προθεσμίες πληρωμής πρέπει να είναι ρεαλιστικές, συμπλήρωσε....
ώστε να μας επιτρέψουν να συνεχίσουμε να στηρίζουμε την οικονομική δραστηριότητα, περιλαμβάνοντας και την κοινωνία. Το μοντέλο αυτό είναι ο μοναδικός τρόπος για να πληρωθεί το χρέος»
Η «Λέσχη του Παρισιού» είχε κατ' επανάληψη υποστηρίξει ότι ο μοναδικός τρόπος για να ρυθμίσει η Αργεντινή το χρέος της ήταν να υποταχθεί στους όρους του ΔΝΤ, κάτι όμως που η χώρα δεν ήταν διατεθειμένη να κάνει.
Στις 2 Νοεμβρίου ο υπουργός Οικονομικών, Αμάντο Μπουντού, επανέλαβε την άρνηση της χώρας του να διαπραγματευτεί με το ΔΝΤ, τερματίζοντας τις εικασίες περί αναστροφής του κλίματος μετά το θάνατο του πρώην προέδρου, Νέστορ Κίρχνερ, ο οποίος το 2005 είχε διώξει το διεθνή οικονομικό οργανισμό από την Αργεντινή κατηγορώντας τον για την οικονομική κρίση στην οποία βυθίστηκε η χώρα το 2001.
ΠΗΓΗ: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τρoμακτικό

Σαρωτικο

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ