Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

«Τελεσίγραφο» 90 ημερών της Τρόικας

«Τελεσίγραφο» 90 ημερών στην κυβέρνηση για επίσπευση των διαρθρωτικών αλλαγών που έχουν συμφωνηθεί βάσει μνημονίου… παρέδωσε η Tρόικα, γράφει σήμερα το ΕΘΝΟΣ.
Η τρόικα ζητεί μέχρι την επόμενη αξιολόγηση (θα ολοκληρωθεί στις 20 Φεβρουαρίου), που θα κρίνει την τέταρτη δόση του ερχόμενου Μαρτίου, ύψους 15 δισ. ευρώ, να έχουν προχωρήσει σε τελικό στάδιο οι μεταρρυθμίσεις:...

■Στη δημόσια διοίκηση, με τη δημιουργία νέου μισθολογίου, όπου θα ψαλιδίζονται και θα καταργούνται επιδόματα.

■Στο φορολογικό σύστημα, με την κατάργηση ΔΥΟ και την υιοθέτηση αυστηρότατων ποινών, μέχρι και απόλυση για τους επίορκους εφοριακούς.

■Στις ΔΕΚΟ, με πλήρη αναδιάρθρωση, η οποία θα προβλέπει μείωση προσωπικού – αποδοχών.

■Στην απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, συμπεριλαμβανομένου και του ανοίγματος μπρος τρίτους της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από λιγνίτη, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της ΕΕ.

■Στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων (δικηγόρων, φαρμακοποιών, συμβολαιογράφων, αρχιτεκτόνων, μηχανικών και ορκωτών λογιστών).

Συμβασιούχοι
Λόγω των έντονων πιέσεων της τρόικας για συρρίκνωση του κράτους, η κυβέρνηση αναμένεται να μην ανανεώσει τις συμβάσεις 25.000 έως 30.000 συμβασιούχων στον στενό δημόσιο τομέα και στους ΟΤΑ, οι οποίες λήγουν εντός του 2011

Επίσης, από τις διαπραγματεύσεις προέκυψε πως οι δανειστές μας θέλουν να δουν σαφές πλάνο για το πότε και το πώς θα γίνουν οι εξοικονομήσεις στον κλάδο της Υγείας. Ετσι επί της ουσίας δίνουν διορία 90 ημερών στην κυβέρνηση για να επισπεύσει τις διαδικασίες και να ετοιμάσει νομοσχέδια. Κι αυτό καθώς έχουν παρατηρήσει σημαντικές καθυστερήσεις στις διαρθρωτικές παρεμβάσεις, οι οποίες θα πρέπει να καλυφθούν στο μεσοδιάστημα, ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα ο δανεισμός της Ελλάδας. Αλλωστε η δόση του Μαρτίου του 2011 είναι και η μεγαλύτερη του επόμενου έτους, φτάνοντας στα 15 δισ. ευρώ.

Τα 5 μέτωπα μέχρι τον Φεβρουάριο
1. Συγχωνεύσεις ΔΟΥ και αυστηρές ποινές που φθάνουν μέχρι την απόλυση για τους επίορκους εφοριακούς.
2. Ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο με ψαλίδισμα και κατάργηση επιδομάτων.
3. Πλήρης αναδιάρθρωση ΔΕΚΟ με μείωση προσωπικού – αποδοχών.
4. Απελευθέρωση αγοράς ενέργειας, συμπεριλαμβανομένου και του ανοίγματος προς τρίτους τής παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από λιγνίτη.
5. Ανοιγμα κλειστών επαγγελμάτων (δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, ορκωτοί λογιστές, αρχιτέκτονες μηχανικοί, φαρμακοποιοί).
ΠΗΓΗ: ANTINEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τρoμακτικό

Σαρωτικο

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ