Σάββατο, 20 Νοεμβρίου 2010

492.000 ευρώ πουλήθηκε σε δημοπρασία το 39ο τεύχος του «Detective Comics»


Άγνωστος παραμένει ο αγοραστής του περιοδικού κόμικς «Detective Comics» το οποίο δημοπρατήθηκε χθες στο Ντάλας του Τέξας και ο οποίος έδωσε 492.000 ευρώ για να το αποκτήσει.
Στο 39ο τεύχος παρουσιάσθηκε για πρώτη φορά ένας νέος ήρωας, ο Μπάτμαν.
Το 1939, ο 13χρονος Ρόμπερτ Ίργουιν, από την Καλιφόρνια αγόρασε ένα περιοδικό κόμικς με δέκα σεντς. Εβδομήντα ένα χρόνια μετά...
 ο 84χρονος αγοραστής δηλώνει ότι το σπάνιο τεύχος είναι το μόνο που κράτησε όλα αυτά τα χρόνια μάλλον γιατί του άρεσε, όπως δήλωσε.

«Είναι καταπληκτικό αν σκεφτείς ότι ο πωλητής του περιοδικού, Ρόμπερτ Ίργουιν, είναι το ίδιο άτομο που το αγόρασε από ένα περίπτερο πριν από τουλάχιστον επτά δεκαετίες», δήλωσε ο Έντ Τζάστερ από την εταιρεία που έκανε τη δημοπρασία.

Στη δεκαετία του 1990 ένας συλλέκτης είχε προσφέρει μέχρι 100.000 δολάρια στον Ίργουιν για να αγοράσει το τεύχος του περιοδικού, αλλά εκείνος αρνήθηκε. Όμως τον περασμένο Φεβρουάριο, ένα αντίτυπο του ίδιου τεύχους, που βρισκόταν σε πολύ καλή κατάσταση, πουλήθηκε σε δημοπρασία έναντι 1.075.000 δολαρίων. Τότε ο Ίργουιν αποφάσισε να πουλήσει και το δικό του περιοδικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τρoμακτικό

Σαρωτικο

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ