Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ: Συλλαλητήριο και στάση εργασίας την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου

Με συλλαλητήριο την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου απαντούν τα δύο μεγαλύτερα συνδικάτα της χώρας ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στο εργασιακό καθεστώς που συνδιαμορφώνουν κυβέρνηση και τρόικα τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα.


ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιήσουν τρίωρη παναττική στάση εργασίας την ερχόμενη Πέμπτη 12:00-15:00, ενώ την ίδια ώρα θα πραγματοποιήσουν το συλλαλητήριο διαμαρτυρίας.

Την ίδια μέρα το ΠΑΜΕ καλεί στις 13:30 στην Ομόνοια τους εργαζόμενους του Δημοσίου και των πρώην ΔΕΚΟ με στόχο την πραγματοποίηση μαζικής παράστασης διαμαρτυρίας για τα μέτρα της κυβέρνησης, της ΕΕ και της τρόικας.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος δήλωσε σχετικά πως «οι ρήτρες που περιέχονται στο επικαιροποιημένο μνημόνιο εκθεμελιώνουν πλήρως το σύστημα των εργασιακών σχέσεων και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Ιδιαίτερα η πρόταση που αφορά στην υπερίσχυση των επιχειρησιακών συμβάσεων είναι καταστροφική και για τους εργαζόμενους και για τον ανταγωνισμό στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας. Την θεωρούμε απαράδεκτη, θέτουμε στην πρώτη γραμμή των κινητοποιήσεων και των διεκδικήσεων μας να μην περάσουν τέτοια αντικοινωνικά, αντεργατικά, αντιλαϊκά μέτρα».

Στο πλαίσιο του συλλαλητηρίου η ΑΔΕΔΥ δηλώνει την υποστήριξή της και στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους ΟΤΑ.

Υπενθυμίζεται ότι για τις 15 Δεκεμβρίου, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν κηρύξει 24ωρη γενική, πανελλαδική απεργία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τρoμακτικό

Σαρωτικο

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ