Κυριακή, 21 Νοεμβρίου 2010

2.000 υπαλλήλους ψάχνει η Google

Προφανώς, τα πράγματα πηγαίνουν καλά: Λίγες ημέρες μετά τα δημοσιεύματα που θέλουν τη Google να δίνει αυξήσεις σε όλους τους υπαλλήλους της, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι δημιουργεί ακόμα 2.000 θέσεις εργασίας σε όλο τον κόσμο.
Όπως υπενθυμίζει το Reuters, η διεύθυνση της Google  είχε δηλώσει τον περασμένο Σεπτέμβριο ότι στη βιομηχανία του Διαδικτύου έχει ξεσπάσει «πόλεμος για την αναζήτηση ταλέντων». Σύμφωνα με το αμερικανικό πρακτορείο, οι αγγελίες για νέο προσωπικό που δημοσιεύει η εταιρεία
στο δικτυακό της τόπο ανέρχονταν την Παρασκευή στις 2.076 θέσεις.
Οι περισσότερες αγγελίες ζητούν μηχανικούς και υπεύθυνους πωλήσεων, και περίπου οι μισές αφορούν θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ. Περίπου 50 άτομα ζητούνται για την αναπτυσσόμενη αγορά της Κίνας.
Το εργατικό δυναμικό της εταιρείας ανέρχεται πλέον στους 23.000 υπαλλήλους, αυξημένο κατά 18% από τις αρχές του έτους, εν μέρει λόγω της φετινής εξαγοράς 20 άλλων εταιρειών.
Σύμφωνα με προηγούμενα δημοσιεύματα στις 10 Νοεμβρίου,  η Google θα δώσει αύξηση 10% στο σύνολο των εργαζομένων της το 2011.
Η κίνηση ερμηνεύτηκε από αναλυτές ως προσπάθεια να περιοριστεί η διαρροή εργαζομένων προς το Facebook, μεγάλο αντίπαλο της μηχανής αναζήτησης.
Σύμφωνα με την Wall Street Journal, το 10% των εργαζομένων στο Facebook είναι πρώην υπάλληλοι της Google.
                                                                                             ΠΗΓΗ: http://fimotro.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τρoμακτικό

Σαρωτικο

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ