Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2010

Προσευχή 13.000 μουσουλμάνων στις κεντρικές πλατείες της Αθήνας

Δημόσια, ομαδική προσευχή μουσουλμάνων πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης στα Προπύλαια, την Πλατεία Αττικής και σε άλλες πλατείες της πρωτεύουσας, με αφορμή την πρώτη ημέρα της γιορτής του μπαϊράμ (Εϊντ Αλ Αντχα), με πρωτοβουλία της Μουσουλμανικής Ενωσης Ελλάδος. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες γιορτές των μουσουλμάνων, αντίστοιχη με την χριστιανική της θυσίας του Αβραάμ, την οποία εν μέρει αποδέχεται και η μουσουλμανική θρησκεία.
Η προσευχή ξεκίνησε στις 7.40 το πρωί και τελείωσε μετά από περίπου τρεις ώρες στις 11.00 το πρωί.
Στα Προπύλαια υπήρξε κάποια μικρή ένταση, η οποία ωστόσο δεν έλαβε διαστάσεις.
Εντονότερες ήταν οι αντιδράσεις στην Πλατεία Αττικής, όπου έλαβε χώρα μία ακόμη συγκέντρωση για προσευχή, όταν κάποιοι από τα γύρω κτήρια εκτόξευσαν αυγά προς τους συγκεντρωμένους μουσουλμάνους....

Οπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Mega, κάτοικοι στα μπαλκόνια των σπιτιών τους φώναζαν και είχαν βάλει δυνατά μουσική, με σκοπό να εμποδίσουν την προσευχή.
Αστυνομικές δυνάμεις που περιφρουρούσαν την προσευχή απώθησαν λίγα μέτρα πιο μακριά μέλη ακροδεξιάς οργάνωσης, αλλά και κατοίκους προς αποφυγή περαιτέρω εντάσεων.
Παράλληλες συγκεντρώσεις μουσουλμάνων για την προσευχή έγιναν στην πλατεία Κοτζιά, το Σταθμό Λαρίσης, το ΣΕΦ, την Πλατεία Κουμουνδούρου και Παλιό Ιππόδρομο.
Είναι η τρίτη φορά που πραγματοποιείται η προσευχή σε ανοιχτό δημόσιο χώρο. Είχε προηγηθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο και την πλατεία Κοτζιά.
Οι υπαίθριες, ομαδικές προσευχές των μουσουλμάνων φέρνουν για μία ακόμη φορά στο προσκήνιο την έλλειψη μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα.
Οπως έγινε γνωστό από τη ΓΑΔΑ, στις εκδηλώσεις των μουσουλμάνων παραβρέθηκαν 4.000 άτομα στο Αιγάλεω, 2.000 του ελληνοαραβικού επιμορφωτικού κέντρου στην οδό Κύπρου στο Μοσχάτο, 500 στα Προπύλαια, 600 στην πλατεία Αττικής, 600 στην πλατεία Κουμουνδούρου, 1.000 στον παλιό Ιππόδρομο στο Φάληρο, 1.000 στη λεωφόρο Καραμανλή στο Μενίδι, 300 στο γήπεδο μπάσκετ της Ελευσίνας, 250 στον Ασπρόπυργο, 1.500 σε παλιό εργοστάσιο στη λεωφόρο Μαρκοπούλου στο Κορωπί, 250 στα Οινόφυτα και 1.000 στο γήπεδο του Ιερόθεου στο Περιστέρι.
ΛΑ.ΟΣ: «Σαλαμαλεκουμ Αθήνα» «Σαλαμαλέκουμ Αθήνα», ήταν το σχόλιο του εκπροσώπου του ΛΑ.Ο.Σ. Κωστή Αϊβαλιώτη. Πιστός στην πάγια ξενοφοβική στάση του κόμματος ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ σημείωσε πως το ζήτημα αυτό θα πρέπει να απασχολήσει τόσο τον συνήγορο του πολίτη όσο και το νέο δήμαρχο κ. Καμίνη.
«Η σημερινή επίδειξη ισχύος των εν Αθήναις μουσουλμάνων Αφρικής και Ασίας επ’ ευκαιρία της θρησκευτικής τους εορτής, είναι το πρώτο θέμα που πρέπει να απασχολήσει τον Συνήγορο του Πολίτη και αυριανό δήμαρχο κ. Καμίνη» δήλωσε χαρακτηριστικά.
ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τρoμακτικό

Σαρωτικο

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ