Πέμπτη, 7 Οκτωβρίου 2010

Master Chef η Εκκλησία. Δανείζεται 26 εκατ. ευρώ απο το Τ.Τ. για να συμμετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας!...

Την ώρα που οι εξαθλιωμένοι πολίτες παρακολουθούν τον Δρούτσα ν' αγοράζει πανάκριβα ταγέρ στη Νέα Υόρκη, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο αναγκάζεται να δώσει στην Εκκλησία 26 εκατομμύρια ευρώ δάνειο (με τι είδους υποθήκες όταν τ' ακίνητα χάνουν διαρκώς αξία;), ώστε η τελευταία να συμμετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας.
Κάποιος δεν πρέπει να ελέγξει αυτού του είδους τις συναλλαγές που μυρίζουν βατοπεδινά τρυκ; Με τι κριτήρια το Ταχ. Ταμιευτήριο επενδύει σε... θαλασσοδάνεια τις αποταμιεύσεις των μικρομετόχων του;
Με δάνειο από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ύψους 26 εκατ. ευρώ συμμετέχει η Εκκλησία της Ελλάδος στην αύξηση κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας.
Η τελική απόφαση για συμμετοχή στην αύξηση ελήφθη χθες από τη Σύνοδο της Ιεραρχίας και το επόμενο διάστημα η Εκκλησία θα προχωρήσει στην ολοκλήρωση της σύναψης δανείου προκειμένου να μπορέσει να αντιμετωπίσει το κόστος της αγοράς. Οπως επισήμανε ο εισηγητής και πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Εκκλησίας, Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Θεόκλητος, ο οποίος είναι εκπρόσωπος της Εκκλησίας στο διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής, «η τιμή εκδόσεως της μετοχής είναι αρκετά ελκυστική, η Εκκλησία δεν πρέπει να απολέσει την δεσπόζουσα θέσιν που κατέχει εις την μετοχικήν σύνθεση».
Η Ιεραρχία έλαβε την απόφαση για συμμετοχή στην αύξηση χωρίς αντιπαραθέσεις και επέμεινε στην ανάγκη δανειοδοτήσεως αφού όπως προκύπτει από τα οικονομικά στοιχεία τα έσοδά της εξαιτίας της οικονομικής κρίσης σταδιακά μειώνονται. Ως εκ τούτου απευθύνθηκε σε όλες τις μεγάλες τράπεζες για τη λήψη δανείου με ενέχυρο τις μετοχές της Εθνικής (μετοχοδάνειο) πλην όμως ανταποκρίθηκε μόνο το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
Η κρίση που πλήττει τη χώρα μας αποτελεί το κύριο αντικείμενο της ετήσιας τακτικής συνεδρίασης της Συνόδου της Ιεραρχίας και όλοι οι μητροπολίτες αναμένουν με ενδιαφέρον τις εισηγήσεις των Μητροπολιτών Σιατίστης κ. Παύλου και Δημητριάδος κ. Ιγνατίου οι οποίοι θα προτείνουν τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να υποστηριχθούν όλες οι κοινωνικές ομάδες που δοκιμάζονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τρoμακτικό

Σαρωτικο

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ