Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Κυβέρνηση δειλίας και φυγομαχίας!

Εδώ και καιρό υπάρχει μια μεγάλη αντιπαράθεση μεταξύ της εξουσιαστικής κάστας των δικαστών και της κυβέρνησης. Δεν θα μπούμε σε λεπτομέρειες για το ποιοι είναι οι λόγοι αρκεί μια πρόταση, από χθεσινή παρέμβαση του δεξιού –με έντονη κομματική δράση και «πολλές άκρες»- πρόεδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Χ. Αθανασίου για να μπείτε στο κλίμα: «διαχρονικά η εκάστοτε εκτελεστική εξουσία αντιμετωπίζει τη Δικαιοσύνη ως φτωχό συγγενή και διαθέτει ψίχουλα για την Δικαιοσύνη, ενώ απλόχερα αντιμετωπίζει τις άλλες δύο λειτουργίες του κράτους». Για το μπαγιόκο δηλαδή είναι η όλη ιστορία.
Όταν λοιπόν την Κυριακή κυκλοφόρησε η φυλλάδα «Πρώτο Θέμα» -απ’ όπου είναι και η φωτογραφίες που δημοσιεύουμε- και έγραφε ότι είχε πληροφορίες ότι: «σημαντικά τμήματα του μνημονίου που υπέγραψε η χώρα μας με την τρόικα μπορεί να κριθούν από τη Δικαιοσύνη αντισυνταγματικά μετά την προσφυγή που κατέθεσαν προ τριμήνου πολλοί φορείς», ξέραμε ότι έχει βάση αυτό το δημοσίευμα. Παράλληλα γνωρίζαμε τις κυβερνητικές προθέσεις αφού σύμφωνα με «κυβερνητικές πηγές», όπως είχαν γράψει οι φυλλάδες όταν είχε κατατεθεί η προσφυγή, οι αξιωματούχοι της κατοχικής κυβέρνησης θεωρούσαν ότι «είναι κυβερνητική επιλογή η προσφυγή στον μηχανισμό στήριξης και όχι θέμα δικαστηρίων». Με δυο λόγια θα μεθόδευαν τον τρόπο με τον οποίο θα ξεπερνούσαν μια κατάσταση αν δεν μπορούσαν να την ελέγξουν.
Την πρώτη μεθόδευση την είδαμε όταν διαβάσαμε ότι: «Αναβάλλεται η συζήτηση, ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, των προσφυγών κατά του μνημονίου και των οικονομικών περικοπών των δημοσίων υπαλλήλων και συνταξιούχων, η οποία είχε προγραμματιστεί για την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010. Η νέα ημερομηνία θα οριστεί την ερχόμενη Παρασκευή.
Η αναβολή της συζήτησης αποφασίστηκε από τις εισηγήτριες, συμβούλους Επικρατείας, Μαίρη Σάρπ και Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου, καθώς τα αρμόδια υπουργεία και ειδικά το υπουργείο Οικονομικών δεν απέστειλαν στο ΣτΕ τις θέσεις του ελληνικού Δημοσίου, καθώς και άλλα έγγραφα που απαιτούνται για να σχηματίσουν οι εισηγήτριες πλήρη νομική εικόνα των ζητημάτων που έχουν ανακύψει».
Και έχει απόλυτο δίκιο ο Αλέκος Αλαβάνος που σε δήλωσή του τονίζει:
«Η κυβέρνηση για να επιτύχει αναβολή δεν έστειλε τις θέσεις του δημοσίου όπως κάνουν οι μικροαπατεώνες που κρύβονται».
«Η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν είναι μόνο μια κυβέρνηση παράδοσης στους ξένους, είναι και μια κυβέρνηση δειλίας και φυγομαχίας. Μόνο έτσι εξηγείται το γεγονός ότι το Υπουργείο Οικονομικών δεν έστειλε στο Συμβούλιο της Επικρατείας τις θέσεις του ελληνικού δημοσίου για την προσφυγή ενάντια στο μνημόνιο των συνδικαλιστικών οργανώσεων», πρόσθεσε ο Αλέκος Αλαβάνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τρoμακτικό

Σαρωτικο

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ