Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Χαοτικές ή στημένες οι σημερινές δημοσκοπήσεις!

Διαβάζοντας στον κυριακάτικο Τύπο της δύο δημοσκοπήσεις για την Περιφέρεια Αττικής, η πρώτη δημοσιεύεται στο "ΒΗΜΑ" και η δεύτερη στο "Πρώτο ΘΕΜΑ", στο μόνο που συμφωνούν είναι στην... τραγική πρωτιά Σγουρού. Από εκεί και πέρα, οι αποκλίσεις μεταξύ τους είναι θεαματικές, πράγμα που δείχνει ή ότι οι πολίτες τα έχουν "χαμένα", ή ότι κάποιοι τις μαγείρεψαν με τρόπο τέτοιο που να τους εξυπηρετεί, να καλλιεργήσουν σύγχηση στο εκλογικό σώμα και, προφανώς, καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα. Συγκεκριμένα:
Ο Γιάννης Σγουρός, που τον υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ, ενώ είναι πρώτος και στις δύο δημοσκοπήσεις, το "ΒΗΜΑ της Κυριακής" (Κάπα Research) του δίνει 20,1%, ενώ το "Πρώτο ΘΕΜΑ" (Alco) τον ρίχνει στο 18,6%.
Ο Γιάννης Δημαράς, που τον υποστηρίζουν οι "αθέατοι" μηχανισμοί του ΠΑΣΟΚ και κάποιοι εκ της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με το "ΒΗΜΑ της Κυριακής" καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση, με ποσοστό 17,9%, ενώ το "Πρώτο Θέμα" τον ρίχνει θεαματικά στην τρίτη θέση με ποσοστό 10,9%, δηλαδή μιλάμε για 7 ολόκληρες μονάδες διαφορά! Τόσο μεγάλη απόκλιση σίγουρα "βρωμάει" και αποδεικνύει το διάτρητο, ή στημένο των δημοσκοπήσεων!
Ο Βασίλης Κικίλιας, που τον υποστηρίζει η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με το "ΒΗΜΑ της Κυριακής" είναι τρίτος με 12,1%, ενώ το "ΘΕΜΑ" τον ανεβάζει στη δεύτερη θέση με 15,3%.
Και το μπάχαλο μεταξύ των δύο δημοσκοπήσεων συνεχίζεται:
Ο Άδωνις Γεωργιάδης, του ΛΑ.Ο.Σ., σύμφωνα με το "ΒΗΜΑ" έχει 9%, ενώ το "ΘΕΜΑ" έχει άλλη άποψη και του δίνει μόλις 5,1%, δηλαδή τον "κόβει" στη μέση.
Ο Θανάσης Παφίλης στο "ΒΗΜΑ" έχει 8,1% και στο "ΘΕΜΑ" 7,4% (τα ποσοστά του ΚΚΕ δεν τους παίρνει να τα... "πειράξουν").
Ο Αλέξης Μητρόπουλος, που τον υποστηρίζει ο Συνασπισμός και μια ομάδα διαφωνούντων του ΠΑΣΟΚ, παύει να είναι το "φαβορί" της Αριστεράς, αφού το "ΒΗΜΑ" του δίνει 7,9% και το "ΘΕΜΑ" 6,6%.
Ο Αλέκος Αλαβάνος, που τον υποστηρίζει το ΜΕΤΩΠΟ Αλληλεγγύης και Ανατροπής, στο οποίο μετέχουν συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ και ομάδα στελεχών που αποχώρησαν από το ΠΑΣΟΚ, στο "ΒΗΜΑ" συγκεντρώνει ένα μόλις 3,1%, ενώ στο "ΘΕΜΑ" τα πάει καλύτερα με 4,3%.
Τέλος, ο Γρηγόρης Ψαριανός, που τον υποστηρίζει η Δημοκρατική Αριστερά, στο "ΒΗΜΑ" πιάνει 3,5%, στο "ΘΕΜΑ" 2,2%.
Μετά και από τη συγκριτική ανάγνωση των ποσοστών στις δύο δημοσκοπήσεις, δεν χρειάζεται να είναι κανείς ειδικός για να καταλάβει, ότι οι δημοσκόποι μας δουλεύουν κανονικά και "μαγειρεύουν" τα ποσοστά για να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη!

1 σχόλιο:

ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

οι αποκλισεις δεν ειναι στατιστικα σημαντικες[p<0,1]και ετσι οι δημοσκοπησεις ειναι κοντα στην πραγματικοτητα...οχι οποτε δεν παιζουμε καλα να φταει ο καιρος και ο διαιτητης!!!!!

Τρoμακτικό

Σαρωτικο

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ