Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2010

Κόβουν το πετρέλαιο θέρμανσης

Με νέο μπλακ άουτ στην παράδοση πετρελαίου θέρμανσης απειλούν οι πρατηριούχοι και έμποροι καυσίμων, από την 1η Νοεμβρίου, καθώς όπως υποστηρίζουν η κυβέρνηση αθέτησε τη δέσμευση για επιστροφή του φόρου του πετρελαίου.
Την απόφαση έλαβε το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων-Εμπόρων Καυσίμων, το οποίο ανέφερε ότι το χρονικό περιθώριο δίνεται προς την κυβέρνηση και τους καταναλωτές δίνεται ως δείγμα καλής θέλησης:
"Το υπουργείο οικονομικών δεσμεύθηκε για πολλοστή φορά ότι ο ειδικός φόρος κατανάλωσης του πετρελαίου θα επιστρέφεται στην ώρα του σε όλους τους δικαιούχους" αναφέρει σε ανακοίνωση η Ομοσπονδία, ωστόσο τονίζει ότι για μία ακόμη φορά η δέσμευση δεν τηρήθηκε από την πλευρά του υπουργείου Οικονομικών.
Η διαμάχη της ΠΟΠΕΚ με το υπουργείο υφίσταται για την επιστροφή της διαφοράς του φόρου του πετρελαίου θέρμανσης από αυτό για κίνηση, το οποίο οι πρατηριούχοι αγοράζουν στην ίδια τιμή, το πωλούν φθηνότερα (χωρίς το φόρο) στους καταναλωτές και εισπράττουν την διαφορά μέσω του συστήματος "Ήφαιστος" του υπουργείου Οικονομικών.
Στα μέσα του Σεπτέμβρη οι πρατηριούχοι είχαν και πάλι απειλήσει με διακοπή παραδόσεων καθώς όπως υποστήριζαν πολλοί συνάδελφοί τους δεν είχαν λάβει την επιστροφή του φόρου από τον περασμένο χειμώνα και αδυνατούσαν να προμηθευτούν νέες ποσότητες πετρελαίου.
Από την πλευρά του ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλ.Σαχινίδης, είχε δηλώσει ότι ο φόρος είχε επιστραφεί, με τη διάθεση 3,2 δισ. σχεδόν στο σύνολο των εμπόρων καυσίμων, εκτός από αυτούς οι οποίοι όφειλαν στο Δημόσιο.
Από σήμερα πάντως, αναμένεται το θέμα να απασχολήσει εκ νέου το υπουργείο Οικονομίας, καθώς η απόφαση για διακοπή πώλησης πετρελαίου θέρμανσης -όπως διαβεβαιώνουν οι έμποροι καυσίμων- αυτή τη φορά είναι οριστική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τρoμακτικό

Σαρωτικο

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ