Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2010

Οι νέες εντολές της τρόικας...

Ξεχάστε κάθε σκέψη για πρόωρες εκλογές. Πάση θυσία εφαρμογή του Μνημονίου. Κι αν χρειαστεί, μόνιμη εγκατάστασή τους στην Αθήνα! Από τον Γιάννη Δαίδαλο
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: PRESS-GR
http://press-gr.blogspot.com/ Με το "άγχος" μήπως γίνουν, αιφνιδιαστικά, βουλευτικές εκλογές μαζί με τις τοπικές τον Νοέμβριο κινούνται αυτό το διάστημα πολλοί βουλευτές όλων των πτερύγων. Κι αυτό γιατί θεωρείται ιδανική η συγκυρία για "νομιμοποίηση" στη λαϊκή ψήφο, καθώς το ΠΑΣΟΚ παραμένει πρώτο κόμμα, ώστε να μπορούν να ληφθούν στη συνέχεια και άλλα μέτρα. Το ενδεχόμενο ενός εκλογικού σεναρίου δεν αποκλείει άλλωστε και η ηγεσία της ΝΔ.
Οι πληροφορίες όμως αναφέρουν ότι η τρόικα έχει ήδη καταστήσει σαφή την αντίθεσή της σε κάθε τέτοια σκέψη για εκλογές είτε τώρα, είτε ακόμη και την άνοιξη. Οι δανειστές μας θέλουν την πάση θυσία εφαρμογή του μνημονίου διότι γι' αυτούς, όπως αναφέρουν στις συζητήσεις τους, είναι εκτός των άλλων και "θέμα γοήτρου". Δεν πρόκειται να επιτρέψουν επομένως καμία χαλάρωση κι ούτε τους ενδιαφέρει καμιά διαδικασία εκλογικής αναβάπτισης. Γι' αυτό μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες κυκλοφορούν ήδη και σενάρια σύμφωνα με τα οποία, αν φανεί ότι το πρόγραμμα δεν εκτελείται, μπορεί να αποφασιστεί και μόνιμη εγκατάσταση των εκπροσώπων της τρόικας στη χώρα μας -αντί των ανά διαστήματα επισκέψεών τους- στη χώρα μας. Ή να οριστεί ένα πρόσωπο που θα επιτηρεί όλες τις διαδικασίες υλοποίησης του μνημονίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τρoμακτικό

Σαρωτικο

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ