Κυριακή 15 Αυγούστου 2010

Financial Times « Ο Γ. Παπανδρέου είναι ο άνθρωπός μας στην Αθήνα»

"Ξεβράκωσαν" τον υπηρέτη Παπανδρέου εγκωμιάζοντας τον!
"O Ανθρωπός μας στην Αθήνα" Αποκάλεσε ωμά και κυνικά το εντύπο-εκφραστής του διεθνούς χρηματιστικού κεφαλαίου “Financial Times” με πρωτοφανείς διθυράμβους για τον υπηρέτη τους Γ. Παπανδρέου και την κατοχική κυβέρνησή του μνημονίου...
ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ: «...οι έλληνες θα ήταν σε καλύτερη θέση ,εάν προχωρούσαν σε αναδιαπραγμάτευση του χρέους και δεν έπαιρναν το ευρω-πακέτο»!
Μπορεί στην Ελλάδα της νέας φτώχειας, της ακρίβειας, της ανεργίας, των καθημερινών αυτοκτονιών χρεωμένων μέχρι το λαιμό ανθρώπων, του άγχους και της αβεβαιότητας για το αύριο κ.τ.λ., να καταριούνται την ώρα και τη στιγμή που ήρθε στην εξουσία ο «οδοστρωτήρας Jeffry», αλλά, οι εντολείς του τον βαθμολογούν με άριστα και προφανώς πίνουν νερό στο όνομά του.
Σε ένα πρωτοφανές δημοσίευμα, που δεν ξανασυμβεί ποτέ στα χρονικά για πρωθυπουργό Ευρωπαϊκής χώρας, η γερμανική έκδοση των “Financial Times” αναφέρει χαρακτηριστικά : «ο Παπανδρέου τηρεί τις υποσχέσεις που έδωσε στο Eurogroup για να σώσει την Ελλάδα από την χρεοκοπία. Η ελληνική κυβέρνηση κάνει περικοπές. Συγκεκριμένα ο απόγονος της δυναστείας Παπανδρέου και σοσιαλιστής Γιώργος Παπανδρέου τολμά και εφαρμόζει τις πιο δραστικές περικοπές που έζησε ποτέ η Ευρώπη. Η Ελλάδα έγινε ‘πεδίο δοκιμής’ για την Ευρώπη. Ο Έλληνας πρωθυπουργός επιμένει στην ‘επανενσωμάτωση’ της χώρας του στην οικονομική ευρωπαϊκή οικογένεια μέσω μιας σε βάθος εξυγίανσης».
Το πιο εξωφρενικό, όμως, είναι ότι οι “Financial Times” ομολογούν ωμά ότι : « την Ευρώπη δεν την έσωσε το πακέτο στήριξης που ενέκρινε για την Ελλάδα αλλά την έσωσε η απόφαση της Αθήνας να το πάρει και να μην κηρύξει πτώχευση. Διότι η πτώχευση, θα ήταν πιο βολικός δρόμος για την Ελλάδα από τις σημερινές δραστικές περικοπές. Και αυτό επειδή το 80% των πιστώσεων της Ελλάδας προέρχονται από το εξωτερικό, επομένως οι έλληνες θα ήταν σε καλύτερη θέση, εάν προχωρούσαν σε αναδιαπραγμάτευση του χρέους και δεν έπαιρναν το ευρω-πακέτο»!
Κατ' αυτό τον τρόπο, το εντύπο-εκφραστή του διεθνούς χρηματιστικού κεφαλαίου "Financial Times" παραδόξως αποκαλύπτει πως για την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό, η επαναδιαπραγμάτευση του χρέους θα ήταν πολύ προτιμότερη και πιο αποτελεσματική από την ένταξη της χώρας στον χρηματοδοτικό μηχανισμό ΕΕ-ΔΝΤ !!!!
Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι ότι οι "Financial Times" θεωρούν βολικότερη για την Ελλάδα ακόμα και την πτώχευση σε περίπτωση που η επαναδιαπραγμάτευση του δημοσίου χρέους δεν θα ήταν επιτυχής για τα ελληνικά συμφέροντα!
Ο σχολιαστής απαριθμεί τα ποσοστά μείωσης των δημοσιονομικών ελλειμμάτων και τα δρακόντεια μέτρα περικοπών και καταλήγει:
«Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα βουλιάζει σε μια βαθειά κρίση, λόγω των περικοπών. Γι’ αυτό οι οικονομολόγοι αμφιβάλλουν πώς θα καταφέρει όλα αυτά που έβαλε σαν στόχο. Ο Παπανδρέου είναι πιστός στη συμφωνία που έκανε με το Eurogroup. Τώρα πρέπει και το Eurogroup να μειώσει σημαντικά το επιτόκιο του 5% που είναι σήμερα, όπως απαιτούν ήδη οι Έλληνες, διαφορετικά σε τρία χρόνια θα είναι πάλι στο χείλος του γκρεμού. Είναι σίγουρο ότι ο Παπανδρέου είναι ο άνθρωπός μας στην Αθήνα. Επομένως είναι μοναδική ευκαιρία».
Μετά απο αυτές τις διαπιστώσεις που επισήμως πλέον βλέπουν το φως της δημοσιότητας σε διεθνές επίπεδο, εύκολα μπορούμε να καταλάβουμε τα λόγια του πρωθυπουργού στους υπουργούς του "κάντε διακοπές χωρίς ενοχές".
Μετά απο αυτές τις θριαμβολογίες και τους διθυράμβους αποκαλύπτεται και επισήμως το βρώμικο σχέδιο που πιστά υπηρέτησε η κυβέρνηση Παπανδρέου για να παραδώσει-υποθηκεύσει για πάντα τη χώρα στους διεθνείς τοκογλύφους.
Το σχέδιο τους ολοκληρώθηκε με την υπογραφή του μνημονίου και για να φθάνουν σε σημείο να δημοσιεύουν με τέτοια κυνικότητα και θριαμβολογία την επιτυχία τους, σημαίνει πως θεωρούν δεδομένο πως η κατοχική κυβέρνηση θα συνεχίσει το "Ελληνικό πείραμα" χωρίς ιδιαίτερες κοινωνικές αντιδράσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τρoμακτικό

Σαρωτικο

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ