Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

ΣΙΓΑ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΥΠΟΚΛΙΝΕΤΑΙ

Από τον ΑΓΓΕΛΟ ΠΥΡΙΟΧΟ
«Λιμός, σεισμός και υποκλισμός». Το τρίπτυχο της αποτυχίας στο κομματόσημο της Κυβέρνησης. Η πρώτη σε σχήμα τριγώνου. Όχι Πανοράματος... Ορθογωνίου. Επειγόντως ο Πρωθυπουργός να αλλάξει όνομα. Σκύβι Γουόντερ. Και για τους ψηφοφόρους… Σκύβει Γουόντερ. Αν και με τέτοιο στύψιμο, του πάει και το Στίβι Γουόντερ. Αρκεί να το γράφει «Στύβει».
Η Ελλάδα δεν αντιστέκεται, η Ελλάδα δεν επιμένει. «Τη δώσαμε, τη δώσαμε». Γίναμε δωρητές κράτους. Ποια κατοχή και ποια Τουρκοκρατία. Αστείες περίοδοι. Τη δίνουμε σιγά σιγά με δόσεις. Εμείς παίρνουμε δάνειο με δόσεις και δίνουμε τη χώρα με δόσεις. Και επειδή είμαστε large, θα πληρώσουμε και το δάνειο. Πρώτα δώσαμε τους συνταξιούχους. Ουσιαστικά, μας σπρώχνουν σε υποχρεωτική αυτοκτονία. Αφού περάσουμε πρώτα το στάδιο της παράκρουσης. Ήδη εμφανίστηκαν τα πρώτα υπερήλικα κλεφτρόνια. Πατέρας έκλεψε την καφετέρια του γιου του στη Ρόδο ! Μετά θυσιάσαμε τον ιδιωτικό τομέα στο βωμό της ανάπτυξης. Το κακό είναι ότι βωμό έχουμε, ανάπτυξη δεν έχουμε, μόνο η Κατσέλη αναπτύσσεται. Ντρέπομαι που το θυμάμαι. Όταν ο σημερινός Πρωθυπουργός ήταν Υπουργός της Κυβέρνησης Σημίτη, έπαιξε στο Λαύριο το «δεν ξέρω τι να παίξω στα παιδιά, στην αγορά στο Λαύριο» με δικά του λόγια. «Νέοι κάτω των 25, δουλέψτε ανασφάλιστοι για το καλό του εργοδότη». Ντρέπομαι ειλικρινά που το θυμάμαι και ο ίδιος. Ήταν το όνειρό του, έγινε ο εφιάλτης μας. Ο Σαμαράς έχει άλλους εφιάλτες. Βλέπει διπλές εκλογές. Τι να τις κάνεις παιδάκι μου. Καθρέφτη έχεις; Φαντάζομαι πως ναι. Άντε κοιτάξου και με τη φάτσα, το παρόν και παρελθόν που έχεις, κάνε πρόβα αντιστασιακού. Κάνε πώς θα τρομάξεις το ΔΝΤ, κάνε «μπουχαχά» να χεστεί από το φόβο της η Μέρκελ, πες «fuck you» στον Ομπάμα! Εδώ δε σε φοβάται η Ντόρα. Όλη του η έννοια είναι να πάει στην Εξεταστική ο Σημίτης για να στείλει τον Καραμανλή. Ε, ρε, Ιεροεξεταστική που χρειάζονται. Κρύβονται πίσω από λέξεις και τιμολόγια. «Μητσοτάκη-Αντιτετανικός», έγραφε στο ημερολόγιό του ο Χριστοφοράκος, βρέθηκε email. Ποιος έκανε αντιτετανικό; Δίνει και ορούς η Siemens εκτός από λεμονοστίφτες; Εκτός εάν ήταν αντιτετανικός αθανασίας. Αντί Τετάνου... αντί να πεθάνουν. Ό,τι θέλει ο Boss. Ουσιαστικά, αυτή τη στιγμή είμαστε τα πειραματόζωα της Υφηλίου. Αν αντέξουμε, θα εφαρμοστούν παντού τα ίδια μέτρα. Ολοταχώς πίσω. Δούλοι, μόνο δούλοι, σκατά γινήκαμ’ ούλοι. Ακόμα κι ο Μαντέλης, αφεντικό θα παραμείνει. Ρε, παιδί μου, είναι και κωλόφαρδη η Κυβέρνηση. Πάνω σε κάθε νέο μέτρο της Τρόικας, κάτι βγαίνει. Τώρα βγήκαν οι δολοφονικές επιθέσεις των Ισραηλινών στα πλοία των ακτιβιστών. Ποιος χέστηκε για τις συντάξεις. Η Κυβέρνηση παρέμεινε στην ορθή γωνία της. Τρίγωνο. «Yes sir».
Ο Εβραίος πρεσβευτής, ίδιος ο Ορέστης Μακρής στον «Μεθύστακα», τους δούλευε ψιλό γαζί. «Ελπίζουμε να μην είναι τίποτα σοβαρό». Μα τι λέτε τώρα... Κι εμείς το ίδιο ελπίζουμε. Από πού κι ως πού 19 νεκροί σε διεθνή χωρικά ύδατα. Κι αυτά τα κτήνη της ανθρωπιστικής βοήθειας επιτέθηκαν με τσεκούρια στους Ισραηλινούς κομάντος που έπεφταν από τον ουρανό. Κακώς! Άμα είσαι της ανθρωπιστικής βοήθειας, κάθεσαι σα μαλάκας να σε σκοτώσουν. Άλλωστε, δεν είμαστε όλοι ίσοι κι όμοιοι με τους Εβραίους. Αυτοί είναι ανώτερη φυλή. Ανώτερη και της Αρείας. Γι’ αυτό τους σκότωνε ο Χίτλερ. Άρα, άμα ρίξεις τσεκούρι στον Ισραηλινό που σε σκοτώνει, είσαι χιτλερικός φασίστας. Έτσι απλά για να καταλαβαινόμαστε. Ο Ομπάμα γύρισε πλευρό. Πρόλαβε όμως να κάνει ένα τηλεφωνηματάκι: «George… σκασμός». Έτσι η πρώτη επίσημη ανακοίνωση ήταν «δεν έχουμε ενημέρωση». Σιγά, η Κυβέρνηση υποκλίνεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τρoμακτικό

Σαρωτικο

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ