Κυριακή 23 Μαΐου 2010

Δεν πιάνουμε τους στόχους - Νέα μέτρα το καλοκαίρι

Από το http://newscity1.blogspot.com/
Ψυχρολουσία αναμένεται μέσα στο καλοκαίρι, αφού η πρώτη αξιολόγηση της πορείας της λιτότητας στην Ελλάδα δεν θα είναι θετική. Στην έκθεση της ΕΕ και του ΔΝΤ θεωρείται βέβαιο ότι θα ζητούνται μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα και άλλα μέτρα.
Επίσης θα επισημαίνεται η καθυστέρηση υλοποίησης βασικών δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η κυβέρνηση – με βασικά προβλήματα ασφαλιστικό και άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων.
Σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ, η έκθεση θα κρούει το “καμπανάκι” στην Ελλάδα ότι αν δεν συμμορφωθεί άμεσα, κινδυνεύει η δεύτερη δόση του δανείου και η χρηματοδότηση της χώρας. Κοινοτικές πηγές αναφέρουν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ότι υπάρχουν καθυστερήσεις σε τουλάχιστον τέσσερις τομείς.
Ο ένας είναι το ασφαλιστικό, όπου οι ξένοι επιτηρητές θεωρούν ότι πρέπει να αρχίσει να αποδίδει πολύ νωρίτερα από ό,τι προβλέπεται τώρα – ακόμα και από το 2012. Το δεύτερο είναι η απελευθέρωση της αγοράς εργασίας, ζήτημα που θεωρούν ότι κινείται αργά – ειδικά η θεσμοθέτηση της μειωμένης αποζημίωσης. Έτερο θέμα το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, όπου και εκεί πιστεύουν ότι υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση.
Τέλος, οι ελεγκτές δεν φαίνονται ευχαριστημένοι από το ρυθμό μείωσης των κρατικών δαπανών. Για παράδειγμα στον ΟΣΕ και σε ΔΕΚΟ, το σχέδιο εξυγίανσης δεν είναι ικανοποιητικό, καθώς ζητούν μηδέν ζημιές όχι απλώς λιγότερες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τρoμακτικό

Σαρωτικο

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ