Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Ο Ιούνιος, μήνας αλλαγών στο ΠΑΣΟΚ...

Από το http://epirusgate.blogspot.com/
Ο Ιούνιος θα είναι ο μήνας που θα φέρει τις αλλαγές στη κυβέρνηση και στο ΠΑΣΟΚ, καθώς σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο Γιώργος Παπανδρέου είναι έτοιμος να αλλάξει ριζικά το κυβερνητικό σχήμα, αφού αρκετοί υφυπουργοί και μάλλον ένας υπουργός, θα παραιτηθούν για να διεκδικήσουν την εκλογή τους στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του Οκτωβρίου.
Όμως, ο πρωθυπουργός δεν θα περιορίσει τις αλλαγές μόνο στο υπουργικό συμβούλιο, αλλά θα προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές και στον κομματικό μηχανισμό της Ιπποκράτους αλλά και στο Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος, αφού σκέπτεται να χρησιμοποιήσει στελέχη του στο επόμενο κυβερνητικό σχήμα.
Για τις δημοτικές εκλογές, έχει αποφασιστεί να επιλεγούν οι υποψήφιοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες του ΠΑΣΟΚ, με πολύ γρήγορες διαδικασίες. Ο νόμος Ραγκούση για την αλλαγή του διοικητικού χάρτη, Καλλικράτης, θα κατατεθεί στην ολομέλεια της Βουλής την Τρίτη (σήμερα) και η ψηφοφορία θα γίνει την Πέμπτη. Από την επόμενη μέρα και μέχρι το τέλος Ιουνίου θα έχει ολοκληρωθεί η επιλογή των υποψηφίων.
Σύμφωνα με την σελίδα hbnews, η οδηγία που έχει δώσει ο Γ. Παπανδρέου στην αρμόδια επιτροπή, που θα συγκεντρώσει και θα αξιολογήσει τις υποψηφιότητες υπό τον Θανάση Τσούρα, είναι να έχει συμπληρωθεί εντός του Ιουνίου, ώστε να μπορέσουν οι υποψήφιοι να κάνουν ολοκληρομένο προεκλογικό αγώνα. Για τον Δήμο Αθηναίων είναι η Φώφη Γεννηματά, επικρατέστερη υποψηφιότητα.
Αλλαγές θα υπάρξουν και στο Πολιτικό Συμβούλιο καθώς ο πρωθυπουργός θέλει το συγκεκριμένο όργανο να αποκτήσει μεγαλύτερη ισχύ, στην προσπάθεια που κάνει ο ίδιος για να κατανοήσει η κομματική βάση του ΠαΣοΚ, την αναγκαιότητα των σκληρών μέτρων. Και αυτό επειδή σύμφωνα με όσα λέγονται στην βάση του κόμματος, τα στελέχη που απαρτίζουν το Πολιτικό Συμβούλιο, έχουν επιφορτιστεί τομείς στους οποίους δεν έχουν ουσιαστική παρέμβαση στη λήψη μέτρων και αποφάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τρoμακτικό

Σαρωτικο

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ