Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

ΚΟΝ ΜΠΕΝΤΙΤ: "Είπα στον Παπανδρέου να παγώσει τους εξοπλισμούς"

Από το http://prezatv.blogspot.com/
Με συνέντευξή του στην κυπριακή εφημερίδα «ο Φιλελεύθερος», ο ηγέτης των Ευρωπαίων Πρασίνων Ντάνιελ Κον Μπεντίτ, αποκαλύπτει ότι εισηγήθηκε στον Γιώργο Παπανδρέου να μην εκπληρώσει τις συμβατικές υποχρεώσεις της Ελλάδας προς τη Γαλλία και τη Γερμανία για την αγορά εξοπλιστικών προγραμμάτων, όμως ο Έλληνας πρωθυπουργός του απάντησε: «Δεν είναι τόσο εύκολο».«Ο Καραμανλής υπέγραψε συμβόλαια για αγορά φρεγατών 2,5 δις ευρώ, ελικόπτερα, μαχητικά και γερμανικά υποβρύχια. Η Ελλάδα πρέπει να πει ότι τα επόμενα 5 - 10 χρόνια δεν μπορεί να εκπληρώσει αυτά τα συμβόλαια», δηλώνει ο Ντάνιελ Κον Μπεντίτ και εκφράζει την άποψη ότι οι Νικολά Σαρκοζί και Άνγκελα Μέρκελ, δεν θα μπορέσουν να αντιτάξουν οποιοδήποτε επιχείρημα σε ένα τέτοιο αίτημα, δεδομένης της οικονομικής κρίσης που μαστίζει την Ελλάδα.
«Δεν θα πουν τίποτα. Δεν τους συμφέρει η δημόσια συζήτηση ενός τέτοιου θέματος»,τονίζει και προσθέτει: «Πρέπει να στρέψουμε την κοινή γνώμη προς αυτήν την κατεύθυνση».
Παράλληλα, ο ηγέτης των Πρασίνων ασκεί κριτική στην Κομισιόν χαρακτηρίζοντάς την «αδύναμη και χωρίς ιδέες» για να περιορίσει την ενεργειακή εξάρτηση της Ελλάδας από το πετρέλαιο.
Υπενθυμίζεται ότι ο Ντάνιελ Κον Μπεντίτ, στο παρελθόν, είχε προτείνει στον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, να μελετήσει το ενδεχόμενο της προσέγγισης της Τουρκίας στην Ευρώπη, ώστε να μειωθούν οι αμυντικές δαπάνες της Ελλάδας.
Επιπλέον, είχε καταγγείλει ότι ο Σαρκοζί και ο Φιγιόν έθεσαν ως προϋπόθεση για να χορηγήσουν οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα την ολοκλήρωση των συμφωνιών για τον πολεμικό εξοπλισμό, που είχαν υπογραφεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τρoμακτικό

Σαρωτικο

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ