Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

ΕΜΠΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΟΙ ΧΟΡΤΑΣΜΕΝΟΙ

Από τον ΑΓΓΕΛΟ ΠΥΡΙΟΧΟ
Κουίζ. Ζάρα Λεάντερ ήταν το όνομα μεγάλης σταρ του μεσοπολέμου. Ποιος ανενεργός πολιτικός έχει το παρατσούκλι «Ζάρας Λεάντερ» και γιατί;
Κουίζ Νο2. Ποιος επίσης ανενεργός, παρά τη θέλησή του, πολιτικός ακούει στο όνομα «Πάρε Χίλτον»; O αδελφός της Πάρις Χίλτον.
Κουίζ Νο3. Ποιος πολιτικός που ήθελε να γίνει «βασιλιάς» στην πόλη, είχε το όνομα «Μπροστινάρης» από την εμμονή του να έχει πάντα πρώτο τραπέζι δωρεάν στα μπουζούκια; Μπορώ να γεμίσω σελίδες ολόκληρες με τέτοια κουίζ. Βλέπετε, οι πολιτικοί μπροστά έχουν το όνομα και πίσω τη χάρη. Λίγο πιο πίσω έρχονται οι καταθέσεις. Όχι απαραίτητα στο όνομά τους και κυρίως όχι σε ελληνικές Τράπεζες. Άλλωστε, πριν γράψουν τα blogs για το Bank Run, το είχαν κάνει πράξη οι εκπρόσωποι του λαού. Αν θεωρούνται ακόμα εκπρόσωποί του μετά την καθολική απαξίωσή τους. Αστείο δεν είναι; Κάποτε γινόσουν κάτι με την αξία σου. Σήμερα υπάρχεις μόνο με την απαξίωσή σου. Για παράδειγμα η κ. Γκερέκου, μετά την αποκάλυψη της φοροδιαφυγής, τιμωρήθηκε με παραίτηση από τον υπουργικό τίτλο. Παραμένει βουλευτής, τιμή και δόξα. Α, όλα κι όλα. Η κυβέρνηση των υπαλλήλων της Βουλής, αλλά όχι της Βουλής των Ελλήνων, μπορεί να τρώει σε ακριβά εστιατόρια, αλλά το θέλει και το βρώμικό της. Λίγο να λερωθεί με το κέτσαπ, λίγο να στάξει η μουστάρδα στο πέτο και να τη βαφτίσουν ψείρα, τρώει στα βρώμικα και γουστάρει. Και αυτή και η προηγούμενη, την οποία ακολουθούσαν ηγούμενοι, αλλά και όλες οι κυβερνήσεις γενικώς το έτρωγαν το βρώμικο.
Δεν είναι τυχαίο ότι πολλές άδειες για κιόσκια «βρώμικων» ανήκουν σε πολιτικό, όχι βέβαια στο όνομά του. Πολιτικός είναι, δεν είναι μαλάκας. Πριν φτιαχτούν οι νόμοι, φτιάχνονται τα παράθυρα και οι έξοδοι κινδύνου. Αν η Ελλάδα είναι ο Τιτανικός, στις βάρκες μπαίνουν μόνο οι πολιτικοί. Οι πλούσιοι έχουν δικά τους σκάφη, δεν μπαίνουν σε βυθιζόμενα.
Τώρα, τι κάνουμε, μου λέτε; Η Αγία Τρόικα που αντικατέστησε την Αγία Τριάδα, έτριξε τα δόντια του Λοβέρδου. «Άσε τα ψέματα και πες τους το πακέτο. Οι μισοί στο χώμα, οι υπόλοιποι σε κώμα». Αυτοί πάλι, μια χαρά. Ο Παπανδρέου σήκωσε το λάβαρο της επανάστασης. «Να βρεθούν οι ένοχοι, να πληρώσουν, στο φως τα πόθεν έσχες, αρκεί να είναι των άλλων». Οι άλλοι αγρίεψαν και εμείς συνεχίζουμε να πληρώνουμε.
Πιστεύει κανείς ότι θα πληρώσουν οι ένοχοι; Χεσμένους μας έχουν, εξ ου και έβαλαν 23% ΦΠΑ στο χαρτί υγείας. Θυμάστε τον «Καποδίστρια». Στην υγειά του. Θυμάστε τις ταμπέλες ήπιας οικιστικής ανάπτυξης στου Ψυρρή, πώς άλλαξαν χέρια τα σπίτια μετά την υποβάθμιση της Πλάκας του Θησείου του Μεταξουργείου, στην Ομόνοια, στο Γκάζι, ποιοι είναι αυτοί που χτίζουν εκεί για να πουλάνε πανάκριβα… Ποιοι υπέγραψαν για να μπουν διόδια, ακόμα και στα σπίτια, να πληρώνεις για να περάσεις από το σαλόνι στην κουζίνα, τι δουλειά έχεις στην κουζίνα, πού βρήκες λεφτά να φας. Αντιθέτως, ο πολιτικός μπορεί να αγοράζει πέντε διαμερίσματα στην καθισιά του, να βάζει κι ένα τζακούζι να λούζεται η αγάπη του στον Γκουαλνταχιβίρ, να αγοράζει βόμβες για να χτίζει στη Μύκονο και κυρίως να κοροϊδεύει, λέγοντας «αχ, ξέχασα να δηλώσω τη βίλα, μα πώς μου διέφυγε τέτοιο πράγμα».
Έλα ντε, αυτό λέω κι εγώ, πώς σου διέφυγε! Εμπρός της Βουλής οι χορτασμένοι, μπορεί να είστε βραδύποδοι ως πολιτικοί, είστε γρηγορόχεροι ως άνθρωποι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τρoμακτικό

Σαρωτικο

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ